Segla (639m)

Segla er på mange måter Nord-Norges prekestol. For også her ser man 600 meter rett ned i fjorden. Men her stopper også likhetene. Senjas røffe natur gir nok enda mer spektakulære rammer.

Kort oppsummert

639 moh | 4 km | 2-3 timer | Start og slutt: Fjordgård | Sti | Begynner

Det er få plasser i Norge som er vakrere enn Senja. Grønnkledde ville fjell som stuper ned i grønn-blå fjorder og storhavet rett der ute. Fra Segla får du panoramautsikt over alt dette på en gang.

Turen opp er ganske enkel. Fra parkeringen ved idrettsplassen følger du traktorveien opp til den går over i sti. Det kommer et par stikryss der du må velge rett vei, men ellers er det veldig lett å finne veien. Den eneste utfordringen er et litt bratt parti med noe løsmasser og den eventuelle tåka som både kan gjøre det kaldt og ta fra deg sikten. Er du heldig får du oppleve en av de fineste utsiktene Nord-Norge har å by på.

Turidéen

Det var en tilfeldighet at vi endte opp på toppen av Selgla på norgesturen i 2017. Ei hyggelig dame i nærbutikken i Fjordgård tipset oss om fjellet. Så da var det bare å ta turen opp.

Fra Fjordgård til toppen

Nå begynner det å bli noen år siden vi var her sist, så mye kan ha forandret seg. Segla var et relativt ukjent turmål tilbake i 2017. I hvert fall for oss utenbys fra. Stien opp var ikke merket når vi var der, men det var ikke vanskelig å se hvor folk hadde gått mot toppen.

Stien følges mot Storevatnet, men du må gå vestover i stikryssene. Hvis det er godt vær og lite tåke vil du se ryggen du skal følge opp mot toppen. På vei oppover er det noen partier som er ganske bratte med litt løst underlag. Mens du sakte, men sikkert stiger opp langs fjellryggen kommer den vakre fjorden stadig mer til syne.

Toppen

Rett før toppen kommer du til et spektakulært skar. Her kan du lure deg ut på kanten å se hele den loddrette fjellsiden. Her går det over 600 meter rett ned i havet. Helt på toppen får du blant annet utsikt til den ikoniske Husøya, som i seg selv er verdt et besøk.

Ned til Fjordgård igjen

Turen ned er på mange måter vakrere enn turen opp. Da får du utsikt til grønnkledde åssider med Senja sine majestetiske 1000-meterstopper i bakgrunnen.