Nivå på turer og kurs

Vi har gradert våre turer og kurs. Det gjør det lettere å velge den aktiviteten som passer deg best. Er du usikker på hvilket nivå du bør velge? Se om du kan kursmålene på et lavere nivå.

Begynner

Passer for de som har lyst til å være mer ute. Det kreves ingen forkunnskaper eller spesielt utstyr. Turer på dette nivået er dagsturer langs merkede stier og løyper. Kurs på dette nivået har fokus på å lære helt grunnleggende ferdigheter under trygge forhold.

Viderekommen

Passer for de som liker å være ute. Det kreves noen grunnleggende ferdigheter, normal fysisk form og enkelt friluftsutstyr. Turer går på merkede stier, gjerne lengere dagsetapper eller turer mellom hytter. Kurs fokuserer på bruk av ferdigheter ute i naturen.

Viderekommen+ betyr at enkeltelemente fra kategorien erfaren er med. For eksempel overnatting i telt.

Erfaren

Passer for de som er vant til å ferdes ute. Turer kan gå langs umerkede stier og i ulendt terreng. Du må være i god form. Det kan være behov for utstyr for å overnatte ute, sikkerhetsutstyr eller guide. Kurs fokuserer på sammensatte ferdigheter i realistiske situasjoner.

Ekspert

Passer for erfarne friluftsmennesker som er i svært god form og ønsker en utfordring. Turene kan være under alle årstider, svært lange og i alt slags terreng. Turene kan også kreve spesialutstyr. Kurs fokuserer på å mestre alle ferdigheter under krevende forhold.