Nettsider om friluftsliv

Det er utrolig mye informasjon der ute som inspirerer og hjelper deg med planlegging av turen. Her er noen nettsidene om friluftsliv vi liker aller best.

fjellforum.no

Debattforum om friluftsliv

Norges ledende debattforum for diskusjoner rundt friluftsliv. Her finner du alle tenkelige temaer hvor mange dyktige fjellfolk kommer med tips og turrapporter.

Lurer du på hvor du skal dra eller hvilket utstyr du bør kjøpe? Da er det bare å søke på forumet eller slenge ut et spørsmål.

Har du vært på en tur eller gjort en erfaring du tror andre kan nyte godt av? Da oppfordres det at du deler opplevelsen med oss andre på forumet.

ut.no

Norges største turportal

ut.no er Turistforeningens nettportal for turer i Norge. I tillegg til mange gode turforslag er kartet med DNT hytter og stinett ypperlig til turplanlegging. Her finner du alt man trenger å vite om hytter, sommerstier og vinterløyper.

Siden er enkelt i bruk, men har også mange gode funksjoner for den som liker å utforske mulighetene. Her anbefales blant annet bratthetskartet, måleverktøyet og lage egne turer.

norgeskart.no

Ledende digital karttjeneste

Norgeskart fra Kartverket må sies å være Norges ledende digitale karttjeneste. Du kan enkelt bytte mellom vanlig landkart, rasterkart og flybilder. Innebygd i siden finner du en rekke av kartverkets tjenester.

Nettsiden lar deg også lage eget turkart hvis det ikke er mulig å kjøpe over området der du vil på tur.

godtur.no

Karttjeneste med artig funksjonalitet

Har du lurt på hvor du bør dra på tur hvis du ønsker minst mulig menneskelig inngripen? GodTur har svaret. Under temavalg / natur og miljødata kan du huke av på inngrepsfrie naturområder.

Sterkere grønnfarge betyr lenger vekk fra menneskelig påvirkning. Siden har en rekke andre funksjoner som reindriftskart og mye mer. Her er det bare å utforske.