Jakten på naturens magi

Vi bygger nå et fantastisk nettsted for friluftsliv i norsk natur. Målet er å inspirere andre til å dra ut og oppleve den positive energien turen har å tilby.

Har du vært så heldig å oppleve naturens magi? Det gode som skjer med kroppen når hodet kobler av – når du ikke skal rekke noe – når målet bare er å være ute.

På tur

Vi er først og fremst på tur. Det er ute vi trives best.

Kameraet er ofte med på våre eventyr. Vel hjemme, blir noen av opplevelsene om til innhold på nettsiden. Vi håper det motiverer til å gå på tur.

Hos oss blir det imidlertid få oppstilte og retusjerte godværsbilder. Vi ønsker å vise mer av hvordan det faktisk er å være på tur. Vi tenker at motivasjonen for å være ute – bør være turen, ikke bildene.

Norsk natur

Vi har oppdaget at det er så mye norsk natur at man ikke klarer å oppdage alt i løpet av et liv.

Valget om turer i norsk natur, i stedet for flyreiser til fjerntliggende strøk, er derfor enkelt.

Neste generasjon bør få oppleve samme naturmangfold som oss. Da må flere være mer ute i nærmiljøet. Er du mer ute, blir du mer glad i den norske naturen, og forhåpentligvis tar vi bedre vare på den.

Positiv energi

Vi drar på turer inspirert av et enkelt friluftsliv og forsøker å formidle den positive energien naturen tilbyr. Vi sitter ikke på fasiten, men deler det som fungerer bra for oss. Det viktigste er at du drar ut og gjør dine egne erfaringer.

Noe av det vi gjør:

  • Deler noen av våre eventyr for å inspirere andre. 

  • Skriver om klær og utstyr vi synes fungerer best og varer lengst.

  • Forteller om turer på Sørlandet, et terreng vi kjenner spesielt godt.

  • Gir noen tips slik at andre kan gjøre sine egne drømmer til virkelighet.

  • Holder kurs, foredrag, veileder og undervise grupper i naturen. 

  • Lever for et bærekraftig friluftsliv som tar vare på naturmangfoldet.

Dag 16 på nye Kristiansand kommune rundt i koronaåret 2020.
Dag 16 på nye Kristiansand kommune rundt i koronaåret 2020.

Linn

Jeg elsker naturens stillhet og energien man får av å være på tur. Det beste er roen som senker seg når man kun har sekken og stien å tenke på. Norge har utrolig mange fine steder som bare venter på besøk.

Hvorfor reise utenlands når det er så vakkert her hjemme?

Magne

Jeg elsker å planlegge neste tur. Alt fra korte løpeøkter til ukelange turer i villmark. Stier er til for å utforskes. Enten på kartet eller i terrenget.

I barndommen ble det mange turer på sjøen og skauen. I voksen alder fortsatte interessen for friluftslivet gjennom 19 år i Forsvaret.