Lydbøker om friluftsliv

12.07.2023

Høsten er tid for lydbøker. Sett deg ned i godstolen, lag noe varmt å drikke og drøm deg bort i villmarken.

Anbefalte lydbøker

I likhet med podkaster, har det også kommet mange gode lydbøker om friluftsliv. Her finner du alt fra langturer i Norge til ekspedisjoner i fjerne strøk. Du kan enten laste ned lydbøker fra en bokhandel eller abonnere på en av de mange tjenestene som f.eks. Nextory, Bookbeat eller storytel. Her vil det komme fortløpende anbefalinger etter hvert som vi lytter oss gjennom ulike bøker.

Langturer i inn- og utland

Norge på langs - Ett år på vandring i villmark av Lars Monsen og Trond Strømdal

En fortelling om hvordan vennskapet mellom Trond og Lars utvikler seg til drømmen om å bruke ett år på å gå norskegrensa fra Grense Jakobselv til de møter havet igjen i Halden. Vi får et innblikk i utfordringer med kameratskap, kulde, mat, hunder og uvær. Men også gode historier om de mange menneskene de møter på veien.

Til fots gjennom Alaska av Lars Monsen.

Den spektakulære kryssingen av Alaska der Lars Monsen på kreativt vis får tak i en kvinnelig makker.

Canada på tvers - Nådeløs villmark av Lars Monsen.

Dette er en av de mest spektakulære fortellingene om ferdsel i villmark. Det er ikke noe mer å si, bare lytt til dette mesterverket.

Vinterekspedisjoner og polare strøk

Patagonia - Land uten nåde av Børge Ousland

Børge Ousland og Thomas Ulrich kombinerer erfaringer fra polferder og høyfjells klatreekspedisjoner for å bli de første som krysser den sørlige Patagonia Iceca.

Vinter uten nåde - I mørke til Nordpolen av Børge Ousland

Boken innleder med de utrolige ekspedisjonene til Børge Ousland og Mike Horn, før vi får en detaljrik beskrivelse av ekspedisjonens gjennomføring.

En ganske lang skitur av Stein P. Aasheim

En kort beretning om Norges andre kryssing av landet på tvers på ski.

Klatring og høyfjellsekspedisjoner

Trango: triumf og tragedie av Stein P. Aasheim

En gripende beretning om det som møter det firemanns store klatrelaget ved førstebestigningen av østveggen Great Trang. Friksjonen som oppstår mellom mennesker i ekstreme situasjoner. Kun to av lagets medlemmer kommer hjem i live.

Mer fra av stien eller annen inspirasjon.