Podkaster om friluftsliv

10.07.2024

Vi gir deg Norges beste oversikt over podkaster om friluftsliv.

Hullet i Torghatten utenfor Brønnøysund
Hullet i Torghatten utenfor Brønnøysund

Anbefalte podkaster

Det har blitt mye å velge mellom etter «podkast eksplosjonen» i 2019. Noen er døgnfluer mens andre holder stand. Vi oppdaterer siden kontinuerlig med de podkastene som etter vår mening har best og mest relevant innhold. Da kan du bare slappe av, lytte og drømme om neste tur.

Podkasten Uteliv med Randulf Valle er på mange måter i en klasse for seg selv. Han er en god formidler som evner å knytte sammen interessante temaer og faglig dyktige personer. De fleste episodene holder høy kvalitet og er relevante for oss som ferdes mye ute.

Podkasten Villmarksliv har et bredt frilufts innhold med hovedfokus på jakt og fiske. Her leder blant annet Knut Brevik og Dag Kjelsaas mange interessante samtaler. Hvis du ikke er interessert i jakt og fiske, finnes det flere generelle frilufts episoder.

Podkasten Tur & Tøys (tilbake igjen!) har mer varierende kvalitet. Det er også uklart om de kommer til å produsere flere episoder etter de stoppet i 2021. Aleksander Gamme og Lars Ebbesen kompenserer for varierende kvalitet med solid ekspedisjonskompetanse, historiske tilbakeblikk og gode gjester. Det er helt greit å ikke høre alle episodene her.

Andre gode podkaster

Jakt- og fiskepodden er et samarbeid mellom Statskog og Norges Jeger- og Fiskerforbund. I tillegg til jakt og fiske, finner du her mange episoder og generelle friluftslivstema.

Fjellsportpodden drives av sportsbutikken fjellsport.no med Sindre Holm som programleder. Selv om det er kommersielle interesser bak podden, finner du flere interessante episoder om utstyr og friluftsliv.

Bergratt er en spin off fra gjengen bak løppodden Nå er det alvor og fokuserer på ulike fjellsportaktiviteter.

Podcaster med flere gode episoder

Friluftsliv generelt:


Klatring og bratte fjell:


Trening og terrengløping:


Jakt og fiske:


Livstil

Enkeltepisoder og -serier:

NRK:


Aftenposten:


NRK Drivkraft med: 


NRK - Sommer i P2


Ekstrempodden:

.

Hennings verden:


MyRevolution - (nå blir det) Andre Boller


Naturligvis